E-Ticaret sitenizdeki trafiği artırmak ve arama sonuç sayfalarında üst pozisyonlara çıkarak potansiyel müşterilerin ürünlerinizi bulmasını kolaylaştırmak mı istiyorsunuz?
Bu durumda doğru adrestesiniz, sizin için hazırladığımız E-Ticaret SEO Rehberi ile, E-Ticaret sitenize daha fazla müşteri çekerek organik trafik yaratmaya yardımcı olmak için ihtiyacınız olan stratejidir. E-Ticaret SEO nedir? ve nasıl başlayabilirim diye kendinize soruyorsanız, sonuçlarını görebileceğiniz bir SEO stratejisi oluşturmak için ihtiyaç olabilecek tüm bilgileri bu yazımızda topladık.
İçindekiler
- E-Ticaret SEO nedir?
- SEO, E-Ticaret İçin neden önemlidir?
- E-Ticaret SEO Rehberimiz ile E-Ticaret Siteniz için 12 SEO Stratejisi
- 1. Anahtar Kelime Araştırması
- 2. Yararlı İçerik Oluşturun
- 3. Tıklamaya değer Meta Title (başlık etiketleri) Yazın
- 4. Dikkat Çeken Meta Description (Açıklama) Oluşturun
- 5. Kullanıcı Dostu URL’ler Oluşturun
- 6. Site Mimarisinin Geliştirilmesi
- 7. Fotoğrafları Optimize Edin
- 8. E-Ticaret Sitenizin Sayfa Hızını Arttırın!
- 9. Sayfalarınızı Mobil Uyumlu Yaparak Daha İyi Bir Alışveriş Deneyimi Sağlayın
- 10. Yapısal Veri İle Google’a Ürün Hakkında Detaylı Bilgi Verin
- 11. Backlink Çalışmalarına Başlayın
- 12. E-Ticaret Sitenizin Güvenliğini Sağlayın
E-Ticaret SEO nedir?
E-Ticaret Arama Motoru Optimizasyonu, web sitenizin arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer almasını sağlayan, aşağıda da bahsedeceğimiz bir dizi optimizasyon tekniğidir. Kullanıcılara, daha alakalı aramaların sonuç sayfalarında görünmeyi sağlar, bu da web sitenizi online olarak büyütmek için daha fazla organik trafik, potansiyel müşteri ve satış elde etmeyi sağlar.

SEO, E-Ticaret İçin neden önemlidir?
Artık “E-Ticaret SEO nedir?” sorusunun cevabını aldığımıza göre, neden önemli olduğunada değinelim. Neden bir E-Ticaret SEO hizmetine yatırım yapmalısınız? Tam olarak E-Ticaret SEO Rehberi hazırlamamızın sebebide bu.
İşte SEO’nun E-Ticaret için önemli olmasının dört nedeni:
- Ürünler ile ilgili arama yapan kullanıcıların markanızı keşfetmesine yardımcı olur: Birisi markanıza aşina değilse, markanızı keşfetmelerine yardımcı olmak için harika bir yoldur. Daha fazla arama sonuçlarında görünür, bu da daha fazla kişinin markanzıı keşfetmesine yardımcı olur.
- Daha fazla kişinin ürünlerinizi bulmasına yardımcı olur: İnsanlar e-ticaret sitenizin sunduğu ürünleri aktif olarak arar. SEO hizmetine yatırım yaparak, ürün görünürlüğünü ve marka bilinirliğini arttırabilirsiniz.
- Hedef kitle için daha iyi bir deneyim sunarsınız: E-Ticaret SEO’suna yatırım yapmak, ziyaret sırasında kitleniz için daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunulmasını sağlar. Siteyi arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer alacak şekilde optimize etmek gerekir, bu da kitlenize daha iyi bir deneyim sunmaya yardımcı olur. Daha olumlu bir kullanıcı deneyimi, olumlu marka ilişkisine ve satışların artmasının önünü açar.
- Satışları artırır: Potansiyel müşteriler ürünleri arama sonuç sayfasında bulduğunda, bunları kontrol etmek ve uygun olup olmadığını görmek için zaman ayırırlar. Alakalı arama sonuçlarında sıralama alarak, işletme için satışa dönüşme olasılığı daha yüksek olan potansiyel müşterileri siteye çekilebilirsiniz.
E-Ticaret SEO Rehberimiz ile E-Ticaret Siteniz için 12 SEO Stratejisi
Artık “E-Ticaret SEO nedir” ve “SEO neden E-Ticaret için önemlidir” sorularını cevapladığımıza göre, esas konuya başlama zamanı! E-Ticaret sitenizin görünürlüğünü artırmak için bu 12 adımdan oluşan E-ticaret SEO Rehberimizi anlatmaya başlayalım.
1. Anahtar Kelime Araştırması
E-Ticaret Arama Motoru Optimizasyonu stratejisinin ilk adımı anahtar kelime araştırmasıdır.
Anahtar kelimeler, e-ticaret müşterilerinin alakalı ürünleri bulmak için bir arama motoru kullanırken arama çubuğuna yazdıkları terimlerdir. Örneğin, birisi iphone kılıfı bulmak isterse, “iphone 13 kılıf” yazarak arama yapabilir.
Anahtar kelimeler, ürün sayfalarının arama sonuç sayfalarında görünmesine yardımcı olur. Google gibi arama motorları, sayfanızın arama sonuçlarındaki alaka düzeyini belirlemek için anahtar kelimeler kullanır. Bu nedenle, ilgili arama sonuçlarında görünebilmek için ürün sayfaları için doğru anahtar kelimeleri seçmek çok önemlidir.
E-ticarete yönelik anahtar kelimeleri araştırarak, hangi ek anahtar kelimelerin kullanılabileceğini görmek için ürün türlerinizi arayarak başlayın. Alakalı terimleri bulmak için Semrush, Google Trends, veya Ubersuggest gibi anahtar kelime araştırma araçları kullanılabilir.
Örnek olarak, “Iphone 13 kılıf” anahtar kelimesini google trends’de arayalım.
Bu aramadan, ürün sayfalarında kullanılacak anahtar kelime fikirlerinin bir listesi alınabilir. Bu nedenle, örneğin, “Iphone 13 Pro Kılıf” ürün sayfanızla alakalıysa, bunu sayfanızda bir anahtar kelime olarak kullanabilirsiniz.

Anahtar kelime araştırması yaparken, uzun kuyruklu anahtar kelimelere bağlı kalmak iyi bir seçim olacaktır. Uzun kuyruklu anahtar kelimeler üç veya daha fazla kelime içerir ve çok spesifiktir. Bu anahtar kelimeler, e-ticaret siteniz için daha alakalı potansiyel müşteriler bulunmasına yardımcı olur.
Genel olarak, uzun kuyruklu anahtar kelimelere bağlı kalmak daha nitelikli ve doğru trafik çeker.
Bazı kısa kuyruklu anahtar kelimeler, bir veya iki kelime içeren anahtar kelimeler, işletmeniz için iyi çalışabilirken, genellikle çok fazla rekabete sahiptir. Ayrıca, aramada kısa kuyruklu anahtar kelimeler varsa birinin ne istediğini bilmek zor olabilir.
Örneğin “Iphone 13 Kılıf”nı ele alalım. Kullanıcı bir kılıfın ne olduğunu, kılıfı nasıl tanımlayacağını veya satın almak istiyor mu? Bu anahtar kelimeye dayanarak söylemek zor.
Ancak birisi “Iphone 13 Pro silikon kılıf” ararsa, tam olarak ne bulmak istediklerini bilebilirsiniz.
Göründüğü üzere, kullanıcıların arama amacı uzun kuyruklu anahtar kelimelerle, kısa kuyruklu anahtar kelimelerden çok daha açıktır. Uzun kuyruklu anahtar kelimeler aynı zamanda kısa kuyruklu anahtar kelimelerden daha niştir, çünkü arama yapan kullanıcının bilmek istediği şeyde daha spesifiktirler. Yani, E-Ticaret sitenizin SEO stratejisine iyi bir temel atmak için, uzun kuyruklu anahtar kelimelere odaklanmak doğru bir yaklaşım olacaktır.
2. Yararlı İçerik Oluşturun
E-Ticaret SEO Rehberimizin ikinci maddesi içerik. Birincil anahtar kelime ve birkaç alakalı anahtar kelime seçtikten sonra, e-ticaret için içerik pazarlama stratejisi üzerinde çalışmak gerekecektir. İçerik, farklı arama sonuçlarında sıralanmanıza ve sayfanıza daha alakalı trafik çekmeye yardımcı olur.
İçerik oluşturmaya başlamak için konuların hazır olması gerekir. Sayfanıza alakalı trafik çekmeye yardımcı olan sektörle ilgili konulara bağlı kalın. Ardından, içeriğin içine eklemek için alakalı anahtar kelimeler bulabilirsiniz.
Etkili içerikler oluşturmak için:
- Hedef anahtar kelimelerin dahil edilmesi: Anahtar kelimeleri ürün sayfasına ekleyerek kitlenize tam olarak neye baktıklarını bildirmiş olursunuz. Anahtar kelimelerin doğal görünmesini sağlamak için çok fazla anahtar kelime doldurmaktan kaçının ve doğal cümleler içinde kullanın.
- İçeriğin kullanıcıların arama amacını cevaplaması: İçerik oluştururken arama amacıyla eşleşmesi ve kullanıcıyı bilgilendirmesi gerekir. Anahtar kelimelerinizi alın ve rakiplerin aynı konu hakkında ne yazdığını görmek için Google’da arama yapın. Böylece arama amacına uyan içerikleri görerek, kendi içeriğini oluşturmaya başlamanıza yardımcı olur.
- İçeriği doğru şekilde biçimlendirmek: Sıralanan içerik iletişime dayalıdır. Bilgileri olabildiğince açık, anlaşılması kolay bir şekilde sunmak memnun ziyaretçiler edinmeyi sağlar. İçeriği ulaşılabilir hale getirmek için aşırı miktarda teknik ve sektörel terim kullanmaktan kaçınmak gerekir.
- Göz atmayı kolaylaştırın: Alışveriş yapanların, sitenize geldiklerinde genel olarak aradıkları bilgileri hızlı bir şekilde görmelerini sağlamak iyi bir yaklaşım olacaktır. İçeriğin gözle kolayca taranabilir ve önemli noktaların görünür olduğundan emin olun. Sayfaları kısa paragraflar, madde işaretli listeler ve başlıklarla ayırarak, alışveriş yapan ziyaretçilere ihtiyaç duydukları bilgileri görmelerini kolaylaştırabiliriz.
3. Tıklamaya değer Meta Title (başlık etiketleri) Yazın
E-Ticaret SEO Rehberimizin 3. maddesi Başlık etiketleri, kitlenizin arama motoru sonuç sayfasında sitenizle karşılaştıklarında gördükleri ilk şeydir.

Meta Title’lar, e-ticaret siteleri için SEO’nun önemli bir parçasıdır, çünkü anahtar kelimelerle birlikte Google, sayfanızın bağlamını belirlemek için meta title’ları kullanır. Bunlar Google için doğrudan bir sıralama faktörüdür.
Sitedeki her sayfa için, meta title üzerinde beyin fırtınası yapmak için biraz zaman harcamak gerekebilir. Alışveriş yapanları sonucunuza tıklamaya teşvik eden ve sorularının cevabını alabilecekleri cazip bir başlık yazılmalıdır.
Daha da önemlisi, birincil anahtar kelimenin Meta Title’ın hemen başına yerleştirmek iyi bir yaklaşım olur. Arama yapanlar başlığın sadece ilk birkaç kelimesini okuma eğilimindedir, bu nedenle kullanıcı başlığa ilk baktığında aradığı kelimeyi göstermek siteyi ziyaret etme olasılığını arttıracaktır.
Anahtar kelimeleri meta title’a dahil etmek, içeriğin sıralanma olasılığınıda artırır.
Meta title’ı optimize ederken, karakter sınırı içinde kaldığından emin olun. Meta title için kullanabileceğimiz yalnızca 60 karakter vardır, bu nedenle biraz alan sağlamak için yaklaşık 55 karakterden oluşan meta title’lara bağlı kalmayı tercih etmek gerekir. Aksi takdirde, aşağıdaki görselde de görüldüğü üzere, etiketinizin kesilmesi riskiyle karşı karşıya kalırsınız.

4. Dikkat Çeken Meta Description (Açıklama) Oluşturun
Meta description, aramada başlık etiketlerinizin altında görünen kısımdır. Alışveriş yapanların sayfanızı ziyaret ettiklerinde ne bulacaklarına dair kısa bir açıklama (yaklaşık 160 karakter) verirler.

Meta açıklamalar, alışveriş yapanlara sayfa hakkında bilgi sağlamada ve bağlantıyı tıklamalarını sağlamada önemli bir rol oynar. İlgi çeken meta açıklamalar, online mağazanıza trafik getirecektir.
Hedef anahtar kelimeleri açıklamaya eklemeyi unutmayın. Hem Google’ın hem de arama yapanların sayfanızın arama sonuçlarıyla alakalı olduğunu anlamasına yardımcı olur. Fakat, google algoritmalarının gelmiş olduğu noktada bu bir sıralama faktörü değildir. Bu bilgi bir kenarda dursun.
5. Kullanıcı Dostu URL’ler Oluşturun
Tüm sayfalar için kullanıcı dostu URL’ler oluşturarak online mağazanızın erişilebilirliğini arttırmak mümkündür.
Rastgele harf ve sayılardan oluşan kafa karıştırıcı bir dize yerine, sayfanıza bağlam sağlamak ve kullanıcıların URL’i daha iyi anlamasına yardımcı olmak için sayfanın anahtar kelimelerini kullanırsanız, müşteriler için daha iyi bir deneyim olur.
Sitede sayfaların girdiği kategoriler veya klasörler varsa, bunlarda URL’lere eklenebilir. Müşteriler, sitede nerede olduklarını takip etmenin başka bir yoluna sahip olacaktır.
ornekurl.com/cep-telefonu-kılıfları/iphone-13-kılıfları.html
Bu URL, kullanıcıların kolayca takip edebileceği açık bir hiyerarşik yapıya sahiptir. Ayrıca, bu yolu hatırlama olasılıkları şöyle bir şeyden daha yüksek olacaktır:
ornekurl.com/mağaza/ürünler/kategori4567-7/12jt9y02764.html
Net bir URL yapısı, arama sonuçlarında daha iyi sıralama almaya yardımcı olur ve hedef kitle için daha iyi bağlam sağlar.
6. Site Mimarisinin Geliştirilmesi
Bir e-ticaret sitesi olarak, sitede yüzlerce sayfa olabilir. Kategori sayfalarından tek tek ürün sayfalarına kadar, düzenli tutulması gereken çok sayıda sayfa vardır. E-ticaret siteleri için SEO yaparken, müşteriler için gezinme kolaylığını artıran bir mimariye sahip olmak çok önemlidir.
Sitenin mimarisi için:
- Düzenli tutun: Site yapısının düzeni söz konusu olduğunda en önemli şey, düzenli olması ve mantıklı bir yol izlemesidir. Düzenli bir yol olduğunda, kullanıcıların geri okuna basmadan geri adım atmasını kolaylaştırır. Sitenin düzenli olmasına yardımcı olması açısından breadcrumb’ları kullanın.
- Ölçeklenebilir olmasını sağlayın: Bir online mağaza olarak, yeni ürünler ekledikçe ve içerik oluşturdukça yeni sayfalar ekleyebilirsiniz. Sitenizin mimarisi, basit bir mimari olarak bütünlüğünü korurken yeni eklemeleri işleyebilmelidir. Yeni ürün sayfalarını kolayca eklemeyi sağlayan sistematik bir kategori organizasyonuna sahip olun.
Bir site yapısı oluştururken, müşterileri göz önünde bulundurarak ilerlemek istersiniz. Site yapınızı incelemek ve sitedeki sayfaların bulunmasını kolaylaştırmak için biraz beyin fırtınası yaparak, ziyaretçiye nasıl iyi bir deneyim yaşatacağınız düşünülmelidir. Bunu kolaylaştırmak adına rakip sitelerden ilham alınabilir.
Henüz yapmadıysanız, müşterilerinizin ürünleri kolayca arayabilmesi için bir arama çubuğu ekleyerek bu deneyim arttırılabilir.
7. Fotoğrafları Optimize Edin
Bir e-ticaret sitesi olarak, müşterilere ürünlerin görsel algısını almalarına yardımcı olmak için bol miktarda resim sağlanır. Sonuç olarak, sayfalarınız ağırlaşabilir ve yavaşlayabilir, çünkü sitede çok fazla fotoğraf dosyası vardır.
Yavaş bir site hem kullanıcı açısından hem de SEO açısından zararlıdır, çünkü Google arama yapanlara hızlı yüklenen bir site sunmak ister, böylece hızlı bir şekilde bilgi alabilirler.

Fotoğrafların sitedeki ağırlığını azaltmaya yardımcı olması için, fotoğraf dosyası boyutlarını tinypng.com veya Kracken.io gibi görüntü sıkıştırma araçlarını kullanarak küçültebilirsiniz.
Fotoğrafları optimize ederken sıkıştırılmış fotoğraflar, sayfanızda muhteşem görünmeye devam ederken fotoğraf başına birkaç kilobayt (hatta megabayt) tasarruf etmeye ve sayfa açılış hızını arttırmaya yardımcı olabilir.
Fotoğrafları sıkıştırmanın yanı sıra, arama sonuçlarında sıralamanıza yardımcı olması için resimlerinize Alt text (alternatif metin) eklenmeli.
Alt text, bir görüntü düzgün yüklenmediğinde veya alışveriş yapan kişi ekran okuyucu gibi yardımcı bir yazılım kullandığında görünür. Alternatif metin eklendiğinde, anahtar kelimeleri sayfaya entegre etmeniz ve arama sonuçlarında sıralamanız için bir fırsat yaratırsınız.
Bu nedenle, alternatif metnin “iphone kılıfı” demesini sağlamak yerine, aşağıdakileri belirten açıklayıcı bir alternatif metin tercih edilmelidir:
“Apple Iphone 13 Pro için silikon malzemeden üretilmiş siyah renk telefon kılıfı”
Bu senaryoda, “Iphone silikon kılıf” için sıralama alınıyor ise, bu alternatif metin, temel anahtar kelimeyi sorunsuz bir şekilde entegre ederken harika bir açıklama sağlar.
8. E-Ticaret Sitenizin Sayfa Hızını Arttırın!
Mağazanın sayfa hızını mümkün olduğunca hızlı tutmak inanılmaz derecede önemlidir. Neden?
Bu Google için bir sıralama faktörüdür.
Web sitenizin sayfa açılış hızını yalnızca bir saniye artırabilirseniz, dönüşümlerinizi ortalama %7’ye kadar artırabilirsiniz.
Ek olarak, üç saniye civarında yüklenen web siteleri %70 daha uzun kullanıcı oturumları ve %35 daha düşük Bounce Rate (hemen çıkma oranı) kazanır. Yavaş e-ticaret siteleri potansiyel müşterileri kaybetme riski taşır.
Sitenizin şu anda ne kadar hızlı yüklendiğini bilmek istiyorsanız, Google’ın PageSpeed Insights aracıyla sayfa açılış sürenizi ve sitenizin hızlı açılmasına engel olan elementleri kontrol edebilirsiniz.
Fotoğrafları optimize etmenin yanında, sayfa hızını arttırmak için;
- Videolarınız var ise YouTube gibi platformlarda yayınlanıp siteye entegre edilebilir,
- Ağır Javascript, CSS ve HTML dosyalarını sıkıştırma,
- Kodu temizleme ve gereksiz öğeleri kaldırma,
- Sunucu yapılandırmasını denetleme,
- CDN kullanımı,
- Daha hızlı yükleme süreleri için tarayıcı önbelleğini etkinleştirme,
- Yönlendirme sayısını azaltma,
gibi vb. değişiklikler uygulanabilir.
kendi başınıza yapmaya çalışırken bunalmış hissediyorsanız, bir dijital pazarlama ajansından hizmet alabilirsiniz.
9. Sayfalarınızı Mobil Uyumlu Yaparak Daha İyi Bir Alışveriş Deneyimi Sağlayın
Tüketicilerin %70’inden fazlası Mobil cihazlar ile alışveriş yapıyor. Mobil cihazlara duyarlı bir e-ticaret web siteniz yoksa, arama sonuçlarında üst sıralarda yer almak neredeyse imkansız .
Google artık arama sonuçlarında siteleri sıralamak için mobil öncelikli dizine eklemeyi kullanıyor; bu, web sitenizi aramada sıralamak için sitenizin mobil sürümüne baktıkları anlamına geliyor. Mobil uyumlu bir web siteniz yoksa, mobil cihazlar için optimize edilmiş sitelerle rakiplerinizin gerisinde kalma ihtimali oldukça yüksek.
Mobil uyumlu tasarım kullanarak, web sitesi hedef kitlenin kullandığı cihaza uyum sağlar. İster akıllı telefon ister tablet kullanıyor olsunlar, kitleniz için olumlu bir deneyim sağlar.
İyi bir Mobil uyumlu tasarımla, sitenizdeki her öğe, metin, resimler ve videolar, gezinme vb. ölçeklenir, böylece ziyaretçiler hangi cihazı kullanırsa kullansın sayfa kusursuz görünür.
Aşağıdakileri yaparak sitenizi Mobil Uyumlu hale getirin:
- Hem fare hem de dokunmatik ekran için öğeler tasarlama
- Daha küçük ekranlara dahil etmek için en iyi deneyimi sağlayan öğeleri seçme
- Önceden tasarlanmış mobil uyumlu sayfa şablonlarını deneme
Google’ın Mobil Uyumluluk Testi aracını kullanarak sitenizin mobil uyumlu olup olmadığını test edebilirsiniz.
10. Yapısal Veri İle Google’a Ürün Hakkında Detaylı Bilgi Verin
Şema işaretlemesi, HTML’e eklenen ve arama sonuç sayfasında ürün incelemeleri, fiyatlar ve stok durumu ve birçok farklı özellikler eklemeye yarayan kod bölümüdür.
Google, öğeleri arama sonuç sayfalarında bu şema bilgilerini sonucunuza ekleyip eklememeyi kendi seçer, ancak yapısal veri yapıldığında, bu özelliklerin gösterilmesi için yüksek bir olasılık vardır.

Alışveriş yapanlar bu bilgileri doğrudan arama sonuç sayfalarında görebildiklerinde, daha fazla etkileşim kurar ve araştırma süreçleri sırasında daha bilinçli kararlar alabilirler.
Yapısal Veri, Google’ın sayfanızı daha iyi anlamasına yardımcı olduğu için e-ticaret için SEO çalışmasına olumlu etki eder. Bu yaklaşım trafiğinizi arttırmaya yardımcı olur, çünkü kendinizi online bir varlık olarak tanımlamanıza (adınız, URL ve telefon numaranız dahil) ve hangi ürünleri sattığınızı belirlemenize olanak tanır. Detaylı bilgiye Schema.org sayfasından ulaşılabilir.
11. Backlink Çalışmalarına Başlayın
Backlinkler, sitenize diğer sitelerden verilen bağlantılardır. Backlinkler, e-ticaret arama motoru optimizasyonu stratejiniz için değerlidir, çünkü trafikte önemli bir artış sağlar ve sitenizin güvenini ve otoritesini artırmaya yardımcı olabilir.
Arama motorları backlink’leri onay olarak görür, bu nedenle sitenize güvenilir ve değerli backlink’ler kazanmak oldukça önemlidir.
Yine Iphone kılıfından örnek vermek gerekirse;
Popüler bir elektronik veya teknoloji blogu “En İyi Iphone Kılıfları” adlı bir blog yazdıysa ve ürün sayfalarından birine e-ticaret sitenize backlink verdiyse, okuyucuların ürününüzü satın alması gerektiğine dair bir onay görevi görüyor. Hedef kitleleri gönderilerini okuduğunda, ziyaretçiler kontrol etmek ve potansiyel olarak satın almak için ürün sayfanızı ziyaret etmeye başlayacaktır.
Sitenizin otoritesini geliştirmeye yardımcı olmak için bol miktarda backlink kazanmak istiyorsanız;
Bir backlink stratejisi oluşturmak için:
- Sitelerin sayfanıza backlink vermesini sağlayacak ilgi çekici ve referans olabilecek içerikler oluşturun,
- Markanızın görünürlüğünü artırmak için sosyal medyayı iyi kullanın,
- Paylaşılabilir videolar oluşturun,
- Kırık bağlantılar var ise diğer siteleri konu hakkında bilgilendirin ve bunun yerine bağlantı verebilecekleri sayfalarınızdan birini sağlayın
12. E-Ticaret Sitenizin Güvenliğini Sağlayın
E-Ticaret SEO Rehberimizin son maddesi ise Site güvenliği, e-ticaret siteleri için mutlak bir zorunluluktur ve kullanıcıların özel bilgilerinin şifreleme altında olması için e-ticaret arama motoru optimizasyonunda büyük bir ihtiyaç vardır.
Bir e-ticaret mağazası olarak, müşterilerden alınan verileri şifrelemeniz gerekir. Hedef kitleniz kredi kartı bilgilerini ve adreslerini girdiklerinde kendilerini güvende hissetmek isterler. Müşterilerin sayfanızda alışveriş yapmaya devam etmesini sağlamak için sitenizin güvenliğini sağlamanız gerekir.
Bunu, SSL sertifikasına başvurarak yapabilirsiniz.
SSL sertifikası, sitenizdeki verileri şifreler, böylece kötü niyetli kişiler tarafından okunamaz. Ayrıca, sitenizin alan adından önce HTTPS (güvenli olmayan HTTP’nin aksine) ekler.
Güvenli siteler güvensiz siteleri geride bırakacaktır, bu nedenle e-ticaret SEO stratejinizi geliştirmek için web sitenizi güvence altına almanız önemlidir.
Umarız hazırlamış olduğumuz bu E-Ticaret SEO Rehberi işiniz için faydalı olmuştur. Unutmayın SEO adına yaptığınız değişikliklerin etki göstermesi, web sitenizin organik trafiğine göre bir-altı ay arası süreç alacaktır. Dolayısı ile çok sık değişiklik yapmamakta fayda olduğunu belirtmek isteriz.
E-Ticaret mağazanızı yönetmeye daha fazla odaklanırken SEO kampanya yönetimini profesyonellere devretmek ister misiniz?
Benji’s E-Ticaret SEO hizmeti ile işinize gereken vakti ayırarak sitenize yapılacak SEO çalışması için deneyimli SEO uzmanları ile geleceğinize yatırım yaparak gelen organik trafiğin keyfini sürebilirsiniz.